Menü Bezárás

Lépjen időben….. – kft alapítás még 500 ezer forint törzstőkével…

Közeledik 2014. március 15-e….

Miért fontos ez a dátum?

Azért, mert radikálisan változnak a kft alapítás szabályai 2014-től..  ami a legfontosabb, hogy kft alapítás esetén ettől a dátumtól kezdve nem lehet megadni 500 ezer forint törzstőkénél kisebb összeget, azaz a kft alapítás törzstőkeigénye legalább 3 millió forint kell legyen.

A változáshoz azonban hozzá kell tenni azt is, hogy kft alapításkor egyetlen forintot sem kell letenniük a tulajdonosoknak ebből az összegből, hanem annak befizetését – konszenzussal – húzhatják akár több, mint egy évig. Amíg a hiányzó összeg a társaság rendelkezésére nincs bocsátva, nem vehetnek fel pl. osztalékot, ill. felelnek a céges tartozásokért személyes vagyonukkal.

2014. márciusának elején nagy kft alapítás roham várható

A változások miatt március első két hetében nagy roham várható, ami miatt kevés olyan ügyvéd, cégügyökség pedig talán egy sem lesz, aki tudna az 500 ezer forintos utolsó hetekre” időpontot adni.

Amennyiben Önnek fontos, hogy kft-je 500 ezer forintos törzstőkével alakuljon, és a régi szabályok szerint szeretné azt tető alá hozni, foglaljon minél előbb időpontot, hisz ha utolsó pillanatban lép, vagy lemarad, vagy csak súlyos felárral tudja megoldani sürgető kft alapítását.

Cégmódosítás 2014. március 15 előtt – hogy ne kelljen törzstőkét emelnie

Meglévő cégeknél, akik 2014. március 15. előtt végzi el cégmódosítását, nem kell megemelnie a törzstőkéjét. Azonban azon személyek, akik ezt március 15. után teszik meg, nem tudnak eltekinteni a 3 millió forintra történő törzstőkeemeléstől, hisz a cégbíróság másképp a változásokat, társasági szerződés módosítást nem fogja átvezetni a cégjegyzéken. A március 15-ig tartó időszakban sok minden eldől, cégjogi szempontból 2014-ben ez egy kulcsfontosságú időszak, Ön is gondolja át a lehetőségeit, céljait, amennyiben segítségére lehetünk, kérdése van, nyugodtan hívja a topcegalapitas.hu weboldalon található telefonszámainkat.

Gálusz Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .