Túl a 25 millió adóforinton…

A topcegalapitas.hu weboldal köré szerveződött cégeink az elmúlt 12 hónapban kb. 25 millió forint adót fizettek be, ami a piacon tevékenykedő cégek között dobogós helyezés, ha nem aranyérmet kiérdemlő, egyedülálló teljesítmény, melyre minden Dolgozónk, és tisztességes Ügyfelünk büszke.

A topcegalapitas.hu weboldalhoz kapcsolódó cégek – a Gross-cégek – tevékenységüket a hatályos magyar jogszabályok maradéktalan betartásával végzik. Nálunk a profitmaximalizálás nem a prioritás csúcsán – első helyen – szereplő tényező, nálunk az első helyet a törvényesség, jogszerűség tölti be. Tesszük ezt az ügyfelek, és magunk védelmében. Nálunk a legfontosabb pont a stabilitás, ezt követheti csak a növekedés. Cégeink tisztán adóznak, irodát, székhelyszolgáltatást biztosító cégünk egyetlen cégbe tömörül, nem pedig hétről-hétre újabbat alapítva, tízbe. Nálunk nem fordulhat elő olyan, hogy egy ügyfél nem találkozik ügyvéddel – ami bűncselekmény – amikor cégjogi ügyei intézésére kerül sor. Nálunk nincsenek apróbetűs részek.

A mögöttünk hagyott héten egy Egerből szervezett büntetőügyben 14 megyében összesen 320 helyen tartott rajtaütést, házkutatást a rendőrség – a NAV-al együttműködve. Mi nyugodtak vagyunk, nálunk folyt a munka, tudomásom szerint ez néhol egy egész napra megakadt.

Jó lenne, ha minden vállalkozás kivenné a teljesítményéhez igazodó mértékben a részét az adófizetésből, nem szabadna előfordulnia annak, hogy azért kerül valaki versenyhátrányba, mert esetlegesen befizeti az adóit, és ezért nem tud annyira fejleszteni, nem áll akkora marketing büdzsé a rendelkezésére. Nem lehet annak anyagi előnye, nem lehet a piacon nyertes az, aki csal, adót csal, nem teljesíti a köz felé a kötelezettségeit, ezzel megszegve a legalapvetőbb játékszabályokat. Mert ha Ő nem fizet, akkor megfizettetik ezt mással, magasabb adó formájában. A topcegalapitas.hu munkatársai üdvözlik a rendőrség és NAV erős fellépését, szomorú, hogy 10.000 ember után a gyanúsítottak nem fizettek be adót, és járulékot, esetleg be sem jelentették őket – tették ezt évekig – amellyel megfosztották őket az egészség- és nyugdíjbiztosítástól. A topcegalapitas.hu munkatársai üdvözölnek minden olyan kormányzati intézkedést, amely az egyenlő közteherviselést szolgálja, és minden olyan rendőrségi és NAV-os intézkedést amelynek célja az adócsalók számon kérése. A fenti 25 millió forintos költségvetési befizetésünk is tanúja ennek, tanúja minden dolgozónk, tanúja minden ügyfelünk, azok is akiktől esetlegesen nem fogadjuk el a megbízást, mert vélhetően törvénytelenséget szándékoznak elkövetni cégeikkel. Persze mindezeket a visszautasított megbízásokat elvállalják majd mások, de ismerve a folyó ügyeket, lehet, hogy nem sokáig.

Gálusz Gábor


Leave a Reply