Magyarország vezető kft alapítási, cégeljárási portálja
magyar cégalapítás 12.900 Ft  +áfa vagy  ingyen - § ügyvédi intézés és garancia §
      London - Zürich - München - Bécs- Opatia - BUDAPEST -  Komarno - Nagyvárad - Szófia - Ljubljana - Belgrád

magyar cégalapítás 2014, angol cégalapítás, svájci cégalapítás, német cégalapítás, ausztriai cégalapítás, horvát cégalapítás, szerb cégalapítás, szlovén cégalapítás, horvát cégalapítás, szlovák cégalapítás, bulgáriai cégalapítás, román cégalapítás - székhelyszolgáltatással, könyveléssel, magyar ügyintézéssel, helyismerettel....

>>>>   Tel: 06 (1) 235 0566   <<<<

Cégalapítás 

 12.900,- Ft + Áfa

+ illetékköltségek

egy forinttal se
hozzon többet!

vagy  ingyen >>>


Cégmódosítás

17.900,- Ft + Áfa

+ illetékköltségek

egy forinttal se
hozzon többet!

vagy ingyen >>>

Cégalapítás menete

 1. Kapcsolatfelvétel telefonon, időpont egyeztetés
 2. Adatlap küldés ügyfélnek, szövegszerkesztővel történő kitöltés, visszaküldés az info@topcegalapitas.hu  e-mail címünkre
 3. Személyes megjelenés, konzultáció
 4. Iratok aláírása
 5. Cégbíróságra történő beadás
 6. Cégbírósági bejegyzés
 7. Végzés kézbesítése, telefonos értesítés
 8. Banknak e-akta küldése

Szükséges okmányok

 • személyigazolvány
 • lakcímkártya
 • adókártya

A székhelyhasználati jogot igazolni kell nyilatkozattal.

Mindenkinek egyszerre kell megjelennie az okiratok aláírására.

 Kft alapítás 12.900+áfa vagy INGYEN - ügyvéddel

 Kft alapítás törzstőke befizetés akár nulla forinttal 2014. március 1-től - úk Ptk...

Székhelyszolgáltatás Budapest, II és VI. kerületben, 1.290 Ft/hó-tól, ingyen cégalapítással, iparűzési adó mentes helyen is Újlengyelben...

Oldalainkat - tekintettel a változásokra folyamatosan frissítjük !

§  Kft alapítás 2014-ben is ügyvéddel - garanciával  §

akár INGYEN - székhelyszolgáltatással 1.290 / hó-tól

A legnépszerűbb társasági forma - nem véletlenül.

Ha a topcegalapitas.hu weboldalon keresztül rendel kft alapítás-t 2014-ben, akkor kap ajándékba egy Revolexpress számlázóprogramot. A számlázóprogram frissítéséért kell csak fizetnie, egy év után, de ha akarja ezt lemondhatja. Ha kft alapítást szeretne ingyen ezt is megteheti, ha székhelyszolgáltatást, vagy könyvelést választ.

 

+

MOST ajándék számlázóprogram

9.990 Ft + áfa értékben (nem demo)

 

Légy nyugodt, alapíts kft-t - kft alapítás 2014-ben is, akár nulla forint befizetésével - korlátolt felelősséggel....

Gyakori témák kft alapítással kapcsolatban

 

Cégmódosítás és cég eladás, adásvétel - a cégmódosítással kapcsolatos híroldal

 

 

2014-től valóban 3 millió forint szükséges a Kft alapításhoz? Kft alapítás 2014 március 15-től.


Kft alapítás 2014-ben 3 millió törsztőkével - apport stb.Az új Polgári Törvénykönyv kimondja, hogy a törzstőke összege nem lehet kevesebb 3.000.000 Ft-nál. Azonban a jelenlegi szabályozástól eltérően nem ír elő befizetési minimumot és a befizetésre vonatkozó időbeli korlátot sem. A szabályozás értelmében míg a társaság tagjai nem rendezik a törzstőkét felelnek a be nem fizetett törzsbetét mértékéig, és osztalékfizetésre sincs lehetőségük.

A kft alapítás így törzstőke elhelyezés nélkül is lehetséges lesz 2014. március 15-e után, ha a tagok vállalják a törzstőkéből  még hiányzó összegnek megfelelő korlátlan felelősséget, természetesen ez a korlátlan felelősség csak addig áll fent, amíg be nem fizetik azt, utána korlátolttá válik a felelősségük.

Ilyen formán akár nulla forint befizetésével, azaz egyetlen forint befizetése nélkül tud 3 millió forint törzstőkével kft-t alapítani 2014. március 15. után! Amennyiben nem szeretne korlátlan felellőséget, és kevés készpénzzel rendelkezik lehetősége van arra is, hogy apportot adjon meg, akár 100%-ban is.

 

 

 

Kft alapítása, akár NULLA forint rendelkezésre bocsátásával?


Az új Ptk. előzőekben tárgyaltaknak megfelelően ugyan előír legalább 3 millió forint törzstőkét, azonban annak rendelkezésre bocsátásának időpontját nem szabja meg, azt a cégalapítókra bízza. Ezért tud akár NULLA forint készpénzzel is kft-t alapítani, csupán az illetéket és néhány apróbb költséget kell rendeznie, ügyvédi munkadíjat pedig el is engedjük, ha székhelyszolgáltatást kér, tehát a kft alapítás ingyenes is lehet. Kft alapításakori nulla forint rendelkezésre bocsátása esetén viszont 1. nem vehet ki osztalékot, és a 2. tagok felelnek a be nem fizetett törzsbetét erejéig a cég tartozásaiért. Amennyiben ezt el szeretné kerülni, lehetősége van arra, hogy pl. apportról, azaz nem pénzbeli hozzájárulással alapítsa meg cégét, illetve akkor is elkerülheti ezeket a korlátlan felelősséget, ha legalább felét befizeti a készpénznek, illetve vállalja, hogy a maradék összeget egy éven belül rendezi a cége felé. Apport egyébként lehet bármilyen ingó eszköz, lehet személygépkocsi, de lehet akár ingatlan is, melynek kft alapításakori értékét az alapítók maguk határozzák meg.

 

 

 

A kft ügyvezetője tényleg saját vagyonával felel a céges tartozásokért 2014. március 15-től? Az ügyvezető felelőssége és az új Ptk. - Szerkesztés alatt.


Határozottan NEM.

A sajtóban ugyan több helyen felmerült az ügyvezetők harmadik személyek felé történő kártérítési felelőssége, ha valaki mint "cégvezető" jár el, de az első sajtóban megjelenő jogelméleti fejtegetéseket is cáfolta több nagy hírű jogtudós, pl. Vékás Lajos professzor, akadémikus az új Ptk. Kodifikációs Főbizottságának vezetője. A vezető tisztségviselők felelőssége igazán nem változik 2014-ben sem az új Ptk. hatálybalépésével, a sajtóban megjelenő hírek csak kártérítés, azon belül is szerződésen kívül okozott károkkal kapcsolatos eseteket említettek, amelyeket valaki kifejezetten, mint a cég vezető tisztségviselője "követ" el.

Ez az eset tehát nem vonatkozik:

- eleve olyan esetekre, mint egyszerű adótartozás, járulékok

- olyan ügyletekre, amelyek szerződött partnerekkel kapcsolatosak

- sem olyan személyekre, akik a cég nevében aláírhatnak ugyan, pl. cégvezető, de nem minősülnek vezető tisztségviselőknek

A jogalkotó ritka, már-már büntetőjogba forduló olyan esetekre írta elő a felelősséget, amelyek esetén amúgy is kártérítésre kötelezett lenne a cég vezető tisztségviselője, a régi szabályok szerint is,  az új Ptk. ezen fordulata nem arról szól, hogy kiterjesztik az ügyvezetők, vezető tisztségviselők felelősségét, hanem arról, hogy a cég egyetemlegesen felel bizonyos ügyvezetői minőségben beálló kártérítési ügyekben. Pánikra tehát semmi ok! Bővebben a blogunkban közlünk írást ezzel kapcsolatban.

 

 

 

 

A kft alapítás költsége 2014. március 15-től drágább lesz?


NEM.

A kft alapítás költségei 2014. március 15-től is az alábbi tételekből állnak továbbra is:

 • kft alapítás ügyvédi munkadíja: szabad megállapodás tárgya: várhatóan nem változik, most is elérhető akár ingyen is - nálunk is itt.
 • kft alapítás bejegyzési illeték: 50.000 forint, egyszerűsített eljárás esetén (a leggyakoribb) - normál eljárás illetéke: 100.000 forint
 • JÜB-költség: 1.670 Ft / fő+áfa - nem változik (több ügyvéd a munkadíjba számítja bele)
 • tulajdoni lap díja: 1.000 + áfa / ingatlan (több ügyvéd a munkadíjba számítja bele)

A radikális változás ugyanakkor a törzstőke követelmény emelkedése, ugyanakkor liberalizálása, magyarán 3 millió forint minimális törzstőkével végezhető kft alapítás 2014. március 15-től, de alapításkor nem kell letenni egy forintot sem, ha az alapító(k) így rendelkeznek. Ez mellett tisztán apporttal is megalapítható a társaság. A cég bankszámláján elhelyzett törzstőke, akár következő nap felvehető és a cég érdekében felhasználható.

 

 

 

Milyen cégformát válasszak? Kft alapítás vagy bt alapítás? 


2014. március 15-től jelentősen változnak a kft alapítás szabályai. Ezek közül kiemelést érdemel, hogy a minimális törzstőke összege nem lehet kevesebb, mint 3 millió forint, aki ennek legalább felét nem rendezi cégalapításkor, a be nem tett törzsbetétje erejéig felel a cég tartozásaiért. Lehet már tisztán csak apporttal, azaz készpénz nélkül kft-t alapítani. Ilyenkor könyvizsgálót már nem kötelező igénybe venni.  A kft a  bt-nél lényegesen optimálisabb társasági forma, elsősorban a tagokra vonatkozó felelősségi szabályok miatt. Bt beltagja rlátlanul felel a cég tartozásaiért, kft esetében ez korlátolt, azaz csak a cégbe bevitt vagyonnal felel. Sokan ezt félreértelmezik, gyakran hallani azt, hogy "felelek a törzstőke erejéig a vagyonommal". Ez hibás kijelentés, hisz ha a cég rendelkezésére bocsátották az alapítói vagyont, onnéttól kezdve nem felel a saját vagyonából egyetlen forinttal sem.

Kft alapítás illetéke (cégeljárási illeték) 50.000 forint, míg a Bt alapítás illetéke 25.000 forint.

Összefoglalva, előnyösebb a kft alapítás, mint a betéti társaság (bt) alapítás, mert:

- a tag, tagok felelőssége alaphelyzetben korlátolt

- alapíthatja egyetlen személy, legyen akár az egy cég is

- egyszemélyes kft alapítás esetén már nem kell könyvvizsgáló

Hátránya, hogy van előírt tőkeminimum, és nem alkalmazható rá a rendkívül előnyös KATA, azaz a kisadózók tételes adója, amit csak bt-k, kkt-k, egyéni vállalkozók alkalmazhatnak. Cikk a KATA-ról.

 

 

Minden, amit az egyszemélyes kft alapításról tudni kell - 2014. március 15-tól élő szabályok


Amennyiben egy személy alapítja a Kft-t, egyszemélyes Kft-ről beszélünk. Egyszemélyes Kft-t akár egy másik cég is alapíthat. Fontos megemlíteni, attól, még hogy, az alapító-tulajdonos és az ügyvezető két különböző személy, ugyanúgy egyszemélyes Kft-ről van szó.

A Kft létesítő okiratát ez esetben alapító okiratnak nevezzük. A törzstőkére vonatkozóan egyszemélyes Kft esetében sem kell alapításkor rendezni a 3 millió forintos törzstőkét, ugyanis az alapítói határozza meg annak határidejét. Nem pénzbeli hozzájárulás esetén (apport) azt alapításkor a társaság rendelkezésére kell bocsátani. Egyszemélyes kft esetén könyvvizsgáló alkalmazása nem szükséges!

Természetesen egyszemélyes kft cégmódosítás során bármikor átalakulhat többszemélyes kft-vé.

Az iratmintás alapítás során az ügyvezető tagi jogviszonyban látja el a megbízatásával kapcsolatos teendőket, természetesen ez esetben is munkát végez, azonban nem vonatkozik rá a hatályos Munka Törvénykönyve. Amennyiben az ügyvezető munkaviszonyban szeretné folytatni tevékenységét, azt rögzíteni kell kft alapításkor  az alapító okiratban. 

Sokan tévesen úgy tudják, hogy egyszemélyes kft alapítás esetén az alapító tulajdonos illetve az ügyvezető korlátlanul felel a társaság tartozásaiért. Ez természetesen nem igaz! Egyszemélyes kft esetében is korlátolt felelősségről van szó, melyet a törzstőke befizetése, az induláskori cégvagyon biztosíthat.

 

 

 

Többszemélyes kft alapítás információk 


A korlátolt felelősségű társaság alapításkori vagyonát az egyes tagok által szolgáltatott törzsbetétek összegéből létrejött un. törzstőke, jegyzett tőke összege adja.

Ha többtagú kft alapítás a cél, először is el kell dönteniük, hogy milyen összegű törzsbetéttel kívánnak részt venni a társaságban. 100 ezer forintnál nem lehet kevesebb a kft-ben egy tag törzsbetétje, illetve arra is oda kell figyelni, hogy 10 ezer forinttal oszthatónak kell lennie. Kevesen tudják, hogy a törzsbetét nem feltétlenül tükrözi a szavazati arányokat, és az eredményből való részesedést, azaz meg lehet állapodni a társasági szerződésben úgy, hogy az előbb említett kérdésekben a törzsbetétek arányától eltérnek. (előfordulhat tehát, hogy valaki 80 %-át biztosítja a tőkének, de csak 10 %-ot képviselnek a szavazatai a taggyűlésen, vagy csak 20 %-al részesedik a nyereségből)

A kft alapítás után a tagok jogait és a nyereségből, cégvagyonból őket megillető hányadot az üzletrész jeleníti meg alaphelyzetben. Azonos mértékű üzletrészhez azonos mértékű szavazati arány, és tagsági jogok fűződnek, hacsak külön el nem térnek tőle. Kft-ben lévő üzletész átruházható, ezt lehet korlátozni a létesítő okiratban.

Többszemélyes kft alapítás esetén is a törzstőke minimum összege 500.000 Ft kell legyen. A különbség, hogy nem elég 100.000 forintot rendelkezésre bocsátani, itt a minimum 250.000 forint. A pénzt kft alapításkor nem kell bemutatni, sem befizetni bankba, elég nyilatkozni ügyvéd előtt a pénz meglétéről. Ha valakinek nincs készpénze korlátolt felelősségű társaságot apporttal is lehet alapítani. Ez általában minden forgalomképes dolog lehet. A kft alapítási kérelem Cégbíróságra történő benyújtásáig köteles minden tag a pénzbeli betétjének legalább 50 %-át befizetni. A másik 50 %-ot a tagok legkésőbb egy éven belül kötelesek befizetni. 

Ha az apport mértéke eléri legalább a törzstőke 50 %-át, akkor kötelesek a tagok azt kft alapítás idején azonnal rendelkezésre bocsátani, más esetekben elég azt három éven belül átadni a cégnek.

Tudni kell, hogy azok a kft tulajdonosok, akik kft alapítás idején az apportot lényegesen magasabb összegben fogadták el, mint annak piaci értéke, illetve kft alapítás idején, vagy kft alapítás után, a cég működtetése közben csalárd módon jártak el, teljes vagyonukkal, korlátlanul felelnek a cég tartozásaiért.

 

 

Kft alapítás költségei - mennyibe kerül a kft alapítás összesen 2014-ben?


2014-ben a kft alapítás költségei az alábbi tételekből állnak (ebből több az állami költségvetést gazdagítja): 

- ügyvédi munkadíj: 12.900 Ft + áfa vagy INGYENES (ha székhelyszolgáltatást választ)

- illeték: 50.000 Ft (állami díj)

- JÜB lekérdezés díja: 1.670 Ft+áfa / fő (állami díj) (minden azonosítandó személynek fizetnie kell - mindenkinek aki aláír)

- tulajdoni lap díja: 1.000+áfa Ft / ingatlan (állami díj) (székhely, telephely, fióktelep után is)

Egy példa: egy személyes kft esetén, ahol csak székhely van: 12.900 + áfa + 50.000 illeték,  + 1.670+áfa (csak egy fő), + 1.000+áfa Ft (egy ingatlan) összesen 69.775 forint. Ha székhelyszolgáltatás kér, akkor az ügyvédi munkadíj 0 forint, tehát a kft alapítása ingyenes, budapesti székhelyszolgáltatás esetén a díjtételek: ügyvédi munkadíj: 0 forint + 50.000 Ft illeték+ székhelyszolgáltatás br. 23.400 (fél év) + 1.670+áfa/fő + 0 Ft tulajdoni lap = 75.521 Ft.

 

 

Mennyibe kerül a kft fenntartása  havonta?


A cég fenntartása minimálisan a Magyar Államnak felé fizetett "járulékot", és a havi könyvelési díjat jelenti. A "járulék" mértéke széles spektrumon mozog, attól függően, hogy a cégben dolgozó személyek milyen jogviszonyban vannak a céggel, mellette hol és milyen összegű társadalombiztosítási juttatásokban részesülnek, van-e máshol bejentett állásuk, tanulnak-e stb. Általánosságban elmondható, hogy ha valaki a saját cégében úgy tevékenykedik, hogy mellette nincs máshol olyan jogviszonya, amely biztosítási jogivszonyt keletkeztet, azaz pl. máshol 36 órát meghaladó állása (ez a vízválasztó a legtöbb esetben kft alapításkor), nappali tagozatos jogviszonya, és az általa ellátott munkakör szakmai végzettséget feltételez a járulék összege cca. 60.000 forint havonta. A könyvelési díjak rögzített tételszámtól függően 15.000 ft-tól indulnak, így havonta legjellemzőbb esetben összesen legalább kb. 70.000-80.000 forintot kell minimálisan a cég  létére fordítani. Persze, ha öregségi nyugdíjas tevékenykedik a cégben, vagy olyan személy, akinek van máshol 36 órát meghaladó munkaviszonya, tehát megfizetik utána máshol a "járulékot", akkor marad csak a könyvelési díj tisztán.

 

 

Kft alapítás menete - mik a kft alapítás lépései?


Kft alapítás lépései:

1. Kapcsolatfelvétel telefonon és  időpontegyeztetés a 06 (1) 235 0565-ös vagy 06 (30) 386 2070-es telefonszámon valamelyikén.

2. A topcegalapitas.hu munkatársai küldenek Önnek adatlapot, melyet ki kell töltenie szövegszerkesztővel - ezt kinyomtatni, szknnelni NEM KELL -  visszaküldés az info@topcegalapitas.hu e-mail címre

3. Személyes megjelenés a megbeszélt időpontban, konzultáció, aláírás, ügyvédi ellenjegyzés, iratátadás

4. A kft alapításának cégbírósági bejegyzése nagyjából 2-10 nap alatt, melyről telefonon értesítjük, végzés e-mail-ben történő elküldése

Nem kell sehova mennie kft alapítás előtt. Nem kell kft alapítás előtt bankszámlát nyitani. Felhív bennünket a 06 (1) 235 0566-os telefonszámon, és megtörténhet az első lépés - a telefonos egyeztetés!

 

 

Mik a kft alapítás feltételei?


A kft alapítás feltételei sokban megegyeznek a többi gazdasági társaság alapításának feltételeivel. Elengedhetetlen kft alapítás - i feltételek:

- okmányok: személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, adókártya, külföldieknél elég az útlevél, magyarok állampolgároknál jó a fényképes jogosítvány is, lakcímkárty ilyen esetben is szükséges

- legyen a cégnek egy székhelye, amit az ügyvéd ellenőríz tulajdoni lapról >>> ha nincs székhely, cégünk biztosít, ilyenkor a kft alapítás ingyenes  >>>> székhelyszolgáltatás Budapesten, vagy iparűzési adó mentes Újlengyelben

Mint írtuk elég egy tag a kft alapításhoz, a kft alapításnak nem feltétele mint bt alapításnak a kettő tag. Az egy tag lehet akár cég is, természetesen ügyvezező csak természetes, azaz magánszemély lehet, aki elmúlt 18 éves, lehet külföldi korlátozások nélkül, 2012. március 1-től viszont külföldiek esetében kötelező kézbesítési megbízott.

Kft alapítás feltétele - ami egy fontos megkülönböztető ismérv is - az 500.000 forintos alapítói tőke, melyet több személy is összeadhat. Szerencsére alapításkor nem kell a teljes összeget kötelezően rendelkezésre bocsátani, elég egyszemélyes kft alapítás esetén 100.000 forintot, többszemélyes kft alapítás esetén 250.000 forint készpénzt lenyilatkozni, egy éven belül elég befizetni a többit.

Ha valakinek nincs 100.000 forintja, vagy többszemélyes kft esetében nincs rendelkezésre álló 250.000 forintnyi készpénz sem kell búsúlni, hisz lehet csak tisztán apporttal is kft-t alapítani.

Kft alapítás feltételei - ami fontos garancia - , hogy az aláíróknak meg kell jelenniük az ügyvéd előtt, ahol személyazonosítás történik, és ügyvéd előtt kell az iratokat aláírni.

További kft alapítási feltétel, hogy az alapítók megfeleljenek a Gt. 5. §-ában írtaknak, illetve a vezető tisztségviselők a Gt. 23. §-ában írt feltételeknek, illetve az adóregisztrációs eljáráson átmenjenek, kicsit felületesen: ne legyen szürke cégmúltjuk, tehát ne legyen hivatalból törölt cégük, ne legyen befizetetlen törvényességi felügyeleti bírságuk, ne legyen törölt adószámmal rendelező cégük stb.

Elmondható, hogy a kft alapítás feltételei -nek anyagi oldala könnyebben megvalósítható, hogy a kilencvenes években, az egyéb jogi kizáró feltételek viszont erősebbek lettek, köszönhetően a céglovag tevékenységének.

 

 

 

 

Ki fog személyesen közreműködni a kft-ben, ki lesz az ügyvezető?


A kft alapítás bonyolításakor ki kell jelölni legalább egy ügyvezető igazgatót. Az ügyvezető igazgató képviseli külső harmadik személyekkel szemben a céget, jegyzi a céget, látja el a képviseleti feladatokat, köt a cég nevében jogügyleteket a kft alapítás után, gyakorlatilag ír alá szerződéseket. Ő az, aki a különböző bevallásokat meg kell tegye a hatóságok felé (kft alapítás után könyvelőnek ad erre felhatalmazást, de végig ő felel azok tartalmáért). Nyilván olyan személyt érdemes kijelölni, aki ténylegesen irányítja operatívan a cég ügyeit, és van ideje ahhoz, hogy a cég ügyeiben eljárjon. Fontos szabály, hogy az ügyvezető a tagok által nem utasítható, erre csak az egyszemélyes kft esetében van lehetőség, ahol írásbeli utasítási joga van a cég tagjának. Utóbbi esetben az ügyvezető mentesül a Gt. 30.§-ában írt kártérítési felelősség alól.

Választható:

- a tagok közül : tagi jogviszony alapján, vagy lehet munkaviszonyban

- külsős ügyvezető: itt lehet megbízási szerződéssel, és munkaviszonyban foglalkoztatni.

Tudni kell, hogy kft alapítás után a tagok - akik nem cégjegyzésre jogosultak, általában csak az ügyvezető az - a cég nevében szerződéseket stb. nem írhatnak alá, kivéve ha erre külön meghatalmazással rendelkeznek. Nagyon fontos szabály, hogy az ügyvezetői pozíció egyszerű általános meghatalmazással nem adható át. Egyedi esetekben, ügyekben adható meghatalmazás.

Ha a társaságnak több ügyvezetője van, akár mindegyikük önállóan is képviselheti a céget. Együttes cégjegyzésre is van lehetőség, amikor a társaság képviseletében tett nyilatkozat csak akkor érvényes, ha azt az összes ügyvezető aláírja. Azt is tudni kell, hogy aki tagként ügyvezetést vállal, és máshol nincs 36 órát meghaladó jogviszonya, illetve nem normál öregségi nyugdíjas, akkor fizetnie kell kft alapítástól kezdődően közterheket"járulékot", ezt pedig 8 órát figyelembe véve kell meghatározni, tag-ügyvezető esetén 4 órás közteherfizetés nem lehetséges.

 

 

Ki képviseli a céget, azaz ki írhat alá a cég nevében? Cégjegyzés.


A cégjegyzési jog a cég írásbeli képviseletére, a cég nevében történő aláírásra való jogosultság. A képviselettel rokon fogalom, hiszen a cégjegyzés a képviseleti minőségből fakad. A cégjegyzés a szervezeti képviselő általi írásbeli nyilatkozattétel a gazdasági társaság nevében. A képviselők saját névaláírásukkal látják el a társaság írásbeli nyilatkozatait. Csak a szervezeti képviselettel rendelkező személy jogosult a cégjegyzésre – vezető tisztségviselő, cégvezető. Amennyiben a társaságnak több ügyvezetője van, mindegyikük önállóan képviselheti a céget. Általános képviseleti jogot élvezhet a cég vezetője, erről a gazdasági társaság legfőbb szerve határoz. Kötelező megjelölni a társasági szerződésben képviseleti jogát.

A cégvezető (munkavállaló) egy olyan személy a társaságon belül, aki a vezető tisztségviselő rendelkezése szerint irányítja a gazdasági társaság feladatait, a társaság érdekeinek elősegítésével.

A törvény szerint az önálló cégjegyzési jog számít alapelvnek a vezető tisztségviselők körében, törvény, illetve társasági szerződés azonban előírhatja az együttes cégjegyzés jogát – miszerint bizonyos kérdések eldöntéséhez és írásbeli nyilatkozattétel érvényességéhez minimum még egy (vagy több) cégjegyzési joggal rendelkező személy aláírása szükséges.

A cégvezetőt olyan mértékben illeti a cégjegyzési jog, ahogy erről a társasági szerződés rendelkezik. Munkavállalók esetében a cégjegyzés joga a törvény szerint együttes, tehát kettő képviseleti joggal rendelkező személy aláírására van szükség – létesítő okiratban számukra önálló cégjegyzési jog biztosítható. A cégjegyzésre vonatkozó szabályok megsértése azzal jár, hogy az adott nyilatkozat érvénytelen lesz.

Összegezve a cégjegyzési jogosultságot: Cégjegyzésre a vezető tisztségviselő, a cégvezető, vagy a munkavállaló lehet jogosult. A vezető tisztségviselő képviseleti joga törvényből származik. Általános, tehát mindenre széleskörűen kiterjed. Cégjegyzése önálló, önmagában érvényes, csak abban az esetben együttes, ha azt törvény, vagy létesítő okirat előírja. A cégvezető képviseleti joga a legfőbb szervtől származtatható, kiterjedéséről a társasági szerződés nyújt iránymutatást. Cégjegyzés módja önálló, önmagában érvényes, és abban az esetben együttes, ha ezt törvény vagy létesítő okirat megköveteli. A munkavállaló a vezető tisztségviselőtől kapja képviseleti jogát, ez a képviseleti jog csak az ügyek meghatározott csoportjára nézve terjedhet ki. A cégjegyzés módja együttes, törvény vagy társasági szerződés alapján lehet önálló is. A cég tagja nem rendelkezhet cégjegyzési jogosultsággal, csak abban az esetben, ha munkaviszonyban áll társasággal.

 

 

Cégnév választása - mi legyen a cég neve?


Kft alapítás egyik - furcsa mód - legproblematikusabb része a cégnév választás. A cég neve áll vezérszóból, profilból (opcionális), és cégformából. Egy példa:  Grand Buda Ingatlanforgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság. A "Grand Buda" elnevezés a vezérszó, az "Ingatlanforgalmazó" profil, a vége pedig cégforma. Kft alapítása előtt, amikor a cég rövidített elnevezését kitalálja kedves Ügyfél, annak a vezérszavának  meg kell egyeznie a hosszú cégnév vezérszavával. A profilt rövidített cégnévnél le lehet hagyni, a cégformát pedig rövidíteni kell. Így ennek a cégnévnek a rövidített cégneve a következő: "Grand Buda Kft."

A cég nevének markánsan el kell térnie egy már létező cég nevétől. Ez a gyakorlatban általában 4-5 karakteres eltérést jelent, ami nem könnyű feladat tekintve, hogy több mint félmillió működő cég van Magyarországon. A Cégbíróság már számeltérést nem vesz figyelembe, tehát ha valaki egy létező cégnévhez hozzárakja pl. a "2010"-szót, azt ugyanannak veszi, mintha hozzá sem tette volna, az nem számít eltérésnek. Létezőnek számítanak a már törölt cégnevek is, pl. ha felszámolták, végelszámolták, a cég nevet változtatott, ezek már foglaltnak számítanak, ezeket senki sem választhatja. Község, város nevének szerepeltetése a cégnévben az adott helység képviselőtestületének jóváhagyásához kötött. A cégnévvel kapcsolatos döntések eléggé eltérőek az egyes bíróságokon. Ilyenkor érdemes minél jobban eltérni már egy létező cégnévtől, ilyenkor az elutasítás kockázata csökken. Egy szóval cégnevet eredményesen létrehozni nem lehet, érdemes legalább két szóból, két négy-öt betűs szóból összerakni a cégnevet.

 

 

Hol legyen a cég székhelye? Kell-e igazolnom a székhelyet, mivel igazolom a székhelyet?


 - Kft alapítás során nem elhanyagolható kérdés, hogy hol legyen a cégünk székhelye. Miért olyan fontos a cég székhelye?

- mert a székhely szerinti hivatalok járnak el az ügyében, a székhely szerinti cégbíróság dönt, mert a székhely szerinti hivatalnál kell intézze ügyeit

- a székhely szerint fizet pl. iparűzési adót - ha nincs telephelye! Nem mindegy, hogy  a cégét hova telepíti, nem mindegy, hogy pl. a VIII.kerületbe, ahol 2% az IPA, vagy pl. egy Pest Megyei iparűzési-adó mentes helyre, ahol az önkormányzat nem szed iparűzési adót.

- nem mindegy, hogy a leveleit hol veszik át, át tudja-e venni, tud-e gondoskodni az átvételről. A kft alapítás után, a cég székhelye a levelek átvételének helye. Ha nem veszik át a leveleket, hivatali eljárás indul a cég ellen, adószámfelfüggesztés-törlés, törvényességi felügyeleti eljárás stb., ami sokszor a cég végét is jelentheti a sok jogkövetkezmény, bírság miatt.

A cége székhelyén gazdasági tevékenységet nem kell végeznie, lehet az csak levelezési cím, az viszont fontos kritérium, hogy a levelek átvételre kerüljenek a székhelyen, cégtábla legyen. Olvassa el a székhely-ről szóló cikkünket.

- Kell-e igazolnom a székhelyet, mivel igazolom a székhelyet?

A székhelyről a jogi képviselő az ön jelenlétében tulajdoni lapot fog lekérni, Önnek földhivatalba kft alapítás előtt nem kell befáradnia. A tulajdoni lap díja lekérdezésenként 1.270 forint. Ez mellett minden esetben,  Önnek teljes bizonyító erejű magánokiratot kell hoznia arra vonatkozóan, hogy az ingatlan többségi tulajdonosa(i), haszonélvezője(i) használatba adták a cégnek az ingatlant, feltéve, hogy annak nem Ön a többségi tulajdonosa, haszonélvezője. Nem fordulhat elő, hogy kft alapítás során a cég székhelye egy olyan ingatlan legyen, amire a kft-nek nincs érvényes használati jogcíme. Nem lehet olyan, hogy egy ügyvéd bediktálásra - anélkül, hogy megbizonyosodna az ingatlan tulajdonosi köréről - csak úgy ellenjegyzésével lát el egy létesítő okiratot. Az ide vonatkozó székhelynyilatkozatot elküldjük Önnek e-mailben, miután bejelentkezett hozzánk. Ezt kettő tanú aláírásával kell ellátni, hogy a "teljes bizonyító erejű" kitételnek megfeleljen az okirat. Ha cégének nem tud székhelyet biztosítani, netán van ugyan bérelt lakása ahol lakik, de a tulajdonosok nem adnak hozzájárulást a székhelyhez, tudunk Önnek biztosítani székhelyszolgáltatás keretében székhelyet.

 

 

Olyan ingatlant lehet-e megjelölni székhelyként kft alapítás esetén, ami jelzáloggal terhelt?


Igen, meg lehet alapvetően jelölni olyan ingatlant, ami jelzáloggal terhelt. A jelgálogjog annyit jelent, hogy bizonyos kötelezettségek fedezetére szolgál az ingatlan,  ha valaki pl. nem teljesíti a bank fell a fizetési kötelezettségeit akkor a bank abból kielégítést nyerhet. A jelzálogjog az ingatlan használatában, hasznosításában nem jelent megkötést. A székhelyként történő igénybevétel pedig egy ingatlan hasznosítási forma. A tulajdonos jelzálogjog bejegyzése esetén marad ugyanúgy tulajdonos, az ingatlan felett használati jogot ebből kifolyólag ugyanúgy gyakorolhat, bérbe adhatja azt.

 

 

A cég tevékenységi körének kiválasztása


Kft alapításkor a társasági szerződésbe érdemes minden gyakorolt tevékenységet belevenni. Honlapunk tevékenységi körök menüpontja alatt megtalálja azokat a tevékenységeket, amelyeket fel lehet venni a társasági szerződésbe.  Sok tevékenységi kört nem érdemes megadni, azokat nagyjából amelyeket gyakorlása miatt a céget alakították. Minél több tevékenységet ad meg kft alapításkor, annál nagyobb a valószínűsége egy NAV (APEH) revíziónak. Vannak olyan tevékenységi körök, amelyek felvétele után a NAV sokkal magasabb valószínűséggel vizsgálódik, ilyenek 2012-ben: vendéglátás, személybiztonsági tevékenység, munkaerőkölcsönzés, építőipar stb. Meg kell jelölnie kft alapítás esetén azt, hogy mi a cég főtevékenységi köre, és mik az egyéb tevékenységi körök. Annak, hogy mi a főtevékenységi kör, és mi nem, nincs már igazán jelentősége. Az évek alatt módosult jogszabályok már csak azokhoz a tevékenységi körökhöz kötnek különböző pl. illetékkedvezményeket, amelyekből származó bevétel meghaladta a teljes árbevétel 50%-át. Korábban elég volt megjelölni egy jogszabályban leírt főtevékenységi kört, és igénybe lehetett venni a kedvezményeket, ma már mindegy mi főtevékenység mi nem, a lényeg a teljes árbevételhez viszonyított tevékenység-teljesítmény. 2012-től a tevékenységi köröket már nem lehet cégbíróságon keresztül módosítani, csak NAV-on keresztül, persze érdemes felkeresni ügyvédet, hogy a társasági szerződésben az szerepeljen.

 

 

Mennyi időt vesz igénybe a kft alapítás, mikor jegyzik be a céget?


Bejelentkezés után 1-2 napon belül a szerződött ügyvédeink tudják fogadni az ügyfeleket. A kft alapítás nagyjából harminc perc-től másfél óráig tarthat, attól függően, hogy ki milyen struktúrájú céget kíván létrehozni, mennyi kérdése van, mennyi kérdés merült fel. 2012. január elsejéig a Cégbíróság pillanatok alatt bejegyezte a céget, ez mostanra - köszönhetően az adóregisztrációs eljárásnak, és új illetékvisszaigazolási rendszernek jelentősen nőtt. 2012. március elsejétől ráadásul az ellenjegyző ügyvéd, jogtanácsos akkor adhatja be a kft alapítási kérelmet, ha az illeték jóváírásáról az igazolás visszaérkezett hozzá. Ez kb. 1-2 nap legalább.  Manapság a cégbejegyzés cca. 1-10 napot vesz  igénybe. A jelenlegi tapasztalatok (2012. október) szerint a cégek kb. 90-95%-át bejegyzik kb. beadástól számított 1-2 napon belül, ez az aláírástól 2-4 napto jelent. Bizonyos esetekben ez kb. a kft alapítások 5-10 %-át érinti a kft bejegyzése hosszabb időt vesz igénybe, ez lehet akár aláírástól számított 10-12 nap is. a szórás nagy.

- első szakasz: illeték utalása, államkincstári visszaigazolás: 1-2 nap

- második szakasz: visszaigazolás után kérelem beadása, cégbíró értesíti az adóhatóságot: néhány óra

- harmadik szakasz: adóregisztrációs eljárás: akár 1-8 nap, legjellemzőbb az 1-2 nap

- negyedik szakasz: adóhatóság adószámot küld a cégbíróságnak, a cégbíróság ezután 1 órán belül bejegyzi a céget.

Summa summárum a cégbejegyzés az alapítástól számítva legalább 1 nap, legfeljebb 12-14 nap, átlagosan - ez esetek 95%-át jelenti -, az aláírástól számítva a bejegyzésig kb. 2-3 nap telik el, feltéve, hogy az ügyvéd mindig majdhogynem azonnal reagál, a hivatal pedig betartja a határidőket - no és nincsenek technikai problémák sem.

 

 

Mik a kft alapítás utáni teendők? Mik a kft alapítás utáni első feladataim?


A cégbejegyzésről az ellenjegyző ügyvéd, titkár telefonon, illetve e-mailben értesíti az ügyfelet.

-  A bejegyzéstől számított nyolc napon belül meg kell nyitani a bankszámlát. A bankhoz a következőkre lesz szükség: társasági szerződés( egyszemélyes kft esetén alapító okirat), aláírásminta. Az ellenjegyző ügyvédnek a cégeljárás e-aktáját meg kell küldenie a banknak. Ehhez az ügyfél adja meg az e-mail címet a bankból, amit közölnek vele. Ezután nyitható meg a bankszámla.

-  a könyvelő szokta elvégezni a következőket: NAV-hoz, Statisztikai Hivatalhoz, Kamarához (2012. jan. 1-től), Önkormányzat Adóosztályára történő bejelentkezés, T180, T201, T1041-es bevallások beadása

-  bélyegzőkészítés

-  és a neheze: indulhat a munka, piacszerzés, üzletimodell-próba, visszacsatolás, korrekció......:)

 

 

Már van egy bt-t (beltag vagyok), alapíthatok Kft-t?


Igen, alapíthat! A betéti társaság beltagja korlátlanul felelős tagsági viszonyt nem létesíthet újabbat, mivel a kft alapítása csak korlátolt felelősséggel jár, ezért nyugodtan alapíthat akár négy korlátolt felelősséggel járó céget is, akár részvénytársaságot is. Nyilván újabb korlátlan felelősséggel járó poziciót nem vehet fel, azaz kettő betéti társaságban tag nem lehet egyszerre, kkt-ban sem lehet bt beltagsága mellett tag, és egyéni vállalkozó sem lehet betéti társaság beltagi pozíciója mellett.

 

 

A már meglévő cégem nevét megadhatom az új céghez?


Ha nem változtat azon, csak cégformát, akkor a válasz: NEM. A cég nevének egy már meglévő cégnévtől lényegesen el kell térnie, ez a bírósági gyakorlatban 3-4 betű eltérést jelent. Az eltérésnek a cég vezérszavában kell meglennie, azza ha valaki a vezérszón kívül változtat valamit, pl. cégformát, "Bt" helyett "Kft", vagy profilt változtat, pl. beveszi a "szolgáltató" szót,, a nem jelent változtatást. Egy példával élve: ALFA Bt, ha már létezik, létezett, és valaki egy Alfa Szolgáltató Kft-t néven szeretne új céget alapítani, azt nem fogadja el a bíróság tekintettel arra, hogy a vezérszó, tehát az "ALFA" ugyanaz. Hiába már a profil, már a cégforma, a vezérszóban nincs 3-4 betűs eltérés. Eltérés az lenne, ha valaki ALFA Product Kft-t adna pl. meg kft alapítás során, itt a vezérszó hét betűvel eltér a létező formától.

 

 

Mikortól működhet a cégem a kft alapítás időpontjához képest?


A megalapított cég adóköteles tevékenységet csak az adószám megállapításától - ami gyakorlatilag egybeesik a cégbejegyzéstől - végezhet. Üzleti tevékenységet tehát csak cégbejegyzés után végezhet, ez vonatkozik ezzel párzuhamosan nyilván a számlázásra is, számlázni adószám nélkül amúgy sem lehet. Ettől függetlenül nem ajánljuk T. Ügyfélnek, hogy addig cégével szerződést kössön, amíg be nem jegyezték azt, hisz lehet, hogy a cégbíróság be sem jegyzi a céget - formai hiba, vagy akár a NAV, Adóhatóság negatív adóregisztrációból eredő válasza miatt. Bankszámlát nyitani is csak cégbejegyzés után lehet. Várják meg kft alapítás után a bejegyző végzést, ez a megoldás!

Kft alapítás hírek - a legfontosabb kft alapításhoz kötődő friss információk a cégjog világából. Ne feledje kft alapítás 2014. március 15-től csak 3 millió forint jegyzett tőkével történhet.

Kft alapítás törzstőke márc. 15-től - 0 forinttal, vagy 3 millióval ?
2014.03.28 19:51:37  

Kft alapítás 2014-től csakis 3 millió forint törzstőkével?Az új Ptk. hatálybalépésével érezhetően nőtt a távolságtartás a cégalapítástól, különösen a kft alapítás iránt csökkent az érdeklődés. Ennek oka nem gazdasági, hanem az emberek tájékozalanságából ered, amely nem is csoda, hisz a sajtóban pontatlan, illetve felületes cikkek sora jelent meg, sokszor nem kiemelve az igazi lényeget. Ilyen pl. a kft alapítás során megadható legkisebb tözstőke mértéke, amelyet minden cikkben 3 millió forintban jelöltek meg. Mindezek után az emberek abban a hitben vannak, hogy, amennyiben nincs 3 millió forintjuk, nem tudnak kft alapításban részt venni, nem tudnak korlátolt felelősségű társaságot alapítani, ami abszolút helytelen következtetés. Az új Ptk. ilyen szempontból picit még könnyített is, hisz akár 0 forint befizetésével is lehet 3 millió forint törzstőkével kft-t alapítani, nem is beszélve a teljes apporttal megvalósuló kft alapításról. A részletekről cikkünk szól >>>


Kft alapítás még egy hétig 500 ezer törzstőkével!
2014.03.9 22:18:02  

Kft alapítás 2014-ben még 500 ezer forint törzstőkével - ne hagyja ki!!!Még egy hétig alapíthat 500 ezer forint törzstőkével kft-t Magyarországon! Lépjen időben! 2014. március 15-e után ugyanis a minimális törzstőke 3 millió forint. Ha kft alapításához székhelyszolgáltatást rendel, aki kft alapítása ügyvédi munkadíját a Gross Irodaház Kft állja, azaz kft alapítása ingyenes! Lépjen még időben, ne feledje ez az utolsó-történelmi lehetőség. 2014. március 15-e 3 millió forint, addig 500 ezer forint a törzstőke! >>>


Kft alapítás még 500 ezer forint törzstőkével...
2013.12.1 13:38:33  

A jelenlegi szabályok alapján még tud alapítani 500 ezer forint törzstőkével minden személy kft-t. Jövőre ez a törzstőkeminimum a hatszorosára változik, azaz 3 millió forint-t jegyzett tőke, törzstőke kell a kft alapításhoz, ennél kevesebbet a társasági szerződésben nem lehet majd megadni. >>>


Kapcsolat

 Tel.:   06 1 235 0566 
          06 30 386 2070
 Fax.  06 1 235 0565

E-mail:
info@topcegalapitas.hu

    1027 Budapest,       Bem rakpart 50. I/1.

(Margit-híd budai hídfőjétől 100 m-re)

Gross Irodaház Kft.

Adószám: 23011647-2-41

Cégjegyzékszám: 01-09-948869

Ügyfélfogadás:

Hétfőtől-péntekig

9.00 - 17.00 

Csak bejelentkezéssel !
 


 

cégalapítás jogszabályok - cégalapítás, online úton cég alapítása, a cégalapításhoz köthető legfontosabb jogszabályok tárháza, legyen az cégjog, vagy adójog... ha kérdése van, keressen bennünket a 06 1 235 0566-os telefonszámon!

 

Kapcsolódó  jogszabályok

 

 

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (ÚJ)

A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (már nem hatályos)

A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény

A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi  XLIX. törvény

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállallati adóról sz. 2012. CXLVII. tv.

Az általános forgalmi adóról sz. 2007. évi CXXVII. törvény

A társasági adóról és osztalékadóról szóló 2006. évi LXXXI. törvény

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény

 

Társaságok új iratmintái (2014. március 15-től használatos)

  Egyszemélyes kft alapító okirat

  Kft társasági szerződés

  Bt társasági szerződés

  Egyszemélyes zrt alapító okirat

  Zrt alapszabály

 


Külföldi topcégalapító partnerek


 

 

© 2010-2014 Minden jog fenntartva.  Gross Cégcsoport 1027 Budapest, Bem rakpart 50. I/1.   e-mail: info@topcegalapitas.hu


Kft alapítás az oldal fő profilja, kft alapítás 12.900 garanciával, ügyvédi jelenléttel ( kft cég alapítás, cégalapítás 12.900 )

KFT ALAPÍTÁS - Kft alapítás már 12.900 + ÁFA áron de lehetséges ingyen kft alapítás 2014. Kft alapítása 2014 ügyvéddel és garanciával. Hírek a kft alapítás módosítás, feltételei, menete és költségei témakörökből. Főbb kifejezéseink: kft alapítás, kft cég alapítás, kft alapítás törzstőke 2014, egyszemélyes kft alapítás, egyszemélyes kft, cegalapitas, kft alapítás 2014, kft alapítás menete, kft alapítás feltételei ; kft alapítás feltételei 2013 , kft alapítási eljárások. Kft alapítás fő kifejezés mellett a többi szegmensével is foglalkozunk: kft alapításának díja, kft cég módosítás, kft módosítás, kft alapítás feltétele. Kft alapítása csomagban: Kft alapítása mellé székhely szolgáltatás, kft alapításhoz könyvelés igénylése és kft alapítása ingyenes.Cég adásvételek, kft eladása, átírásának koordinálásával is foglalkozik a weblap. Online és elektronikus kft alapítás, kft alapítás interneten keresztül már 12.900 Ft + Áfa áron. Kft alapításhoz a legjobbat, akár kedvezményes kft alapítás, akár ingyen kft alapítás.Könyvelés vagy székhely választása esetén INGYEN kft alapítás - CÉGALAPÍTÁS!cégalapítás   |   kft alapítás   |   cégmódosítás   |   székhelyszolgáltatás   |   könyvelés   |   ingyen cégalapítás