<
 Magyarország vezető cégalapítási, cégeljárási portálja, cégalapítás 2015, kft alapítás 2015
2019-ben is cégalapítás és székhelyszolgáltatás, kft alapítás Budapest, Újlengyel akciók...

hotline telefon a cégalapítás és székhelyszolgáltatás ügyfélszolgálathoz.
 
06 (1) 235 0566
  06 (30) 386 2070

Ügyfélfogadás:

H-Cs: 8.30 - 17.00
P: 8.30 16.00 
 
1027 Budapest,
Bem rakpart 50. I/1.
Margit híd budai hídfő
központi iroda, cégiroda

további irodáink:

1063 Budapest,
Szinyei Merse u. 10.
székhelyszolgáltatás
 
1027 Budapest,
Bem József  u. 6.
székhelyszolgáltatás
 
az irodák ügyfélfogadása:
H-Cs: 8.00 - 16.30
P: 8.00 15.30

2724 Újlengyel,
Petőfi Sándor u. 48.
székhelyszolgáltatás
 
az iroda ügyfélfogadása:
H-Cs: 8.00 - 16.30
P: 8.00 15.30

1173 Budapest,
Pesti út 237.
könyvelés

1055 Budapest,
Kossuth Lajos tér 18.
profi pályázatírás
Székhelyszolgáltatás szerződéskötés bármely  ügyvéd előtt,  az ország több ezer pontján.
 
    
Számíthat ránk mindenhol.


Cégünk pénzügyileg stabil vállalkozás az Európában piacvezető Bisnode cégminősítő szerint is. Megkaptuk tőlük az AA-s minősítést, melyre a magyar vállalatok 1.75%-a jogosult...


  
Cégalapítás menete 2019-ben
 
- Kapcsolatfelvétel telefonon, időpont egyeztetés

- Adatlap küldés ügyfélnek, szövegszerkesztővel történő kitöltés, visszaküldés   e-mail címünkre

- Személyes megjelenés, konzultáció

- Iratok aláírása

- Cégbíróságra történő beadás

- Cégbírósági bejegyzés

- Végzés kézbesítése, telefonos értesítés

- Banknak e-akta küldése

 

 

Társaságok iratmintái
 
  Egyszemélyes kft alapító okirat
  Kft társasági szerződés
  Bt társasági szerződés
  Egyszemélyes zrt alapító okirat
  Zrt alapszabály


Kft alapítás 2012 - első tapasztalatok, gyorsjelentés
2012.02.18 14:09:19


Kft alapítás 2012 –  tapasztalatok, gyorsjelentés.

Új év, radikális új szabályok a kft alapításban. Az új szabályok egy része – ami az adóregisztrációra vonatkozik már életbe lépett. Eltelt több mint hat hét. 2012 első napjaiban a kft alapítás gyakorlati lebonyolítása minden ügyvédnek nehézségekkel kezdődött, ugyanis egészen talán január negyedikéig a cégeljárásban használt formanyomtatvány, illetve program nem volt felkészítve a változásokra, új még nem volt, a Cégbíróság elvárta – nyilván – a módosult jogi környezetnek megfelelő kft alapítási formanyomtatványt, programot, de azt még a fejlesztők (pl. Complex) nem készítették el. Így az első négy napban szünetelt Magyarországon az újévben alapított cégek beadványainak sikeres beadása.

A cégalapítási, kft alapítási kedv némileg megtört, köszönhetően annak, hogy a közvélemény úgy tudta, hogy az illetékemelés 2012. január elsejétől lép életbe, ezért sokan 2011 decemberében alapítottak céget – előbbre hozták azt. Ők kicsit rosszabbul jártak azon kft alapítókhoz képest, akik 2012. januárjában alapítottak céget, hisz a könyvelők decemberre már hónapos díjat kérnek, nem beszélve az éves beszámoló elkészítésének újabb havi díjat igénylő kötelezettségéről sem. Akinek persze fontos volt a cégalapítás, kft alapítás 2011 decemberében, azért mert a tevékenységét akkor kezdte meg, azok nyilván kivételnek számítanak. Kivétel lehet az is, akinek fontos volt a lezárt év, pl. pályázatokhoz, egyéb más adójogi előnyökhöz.

Az eljárás lassúbb lett. Nagy a szórás, van egy-két napos bejegyzési aktus is, és van hét-nyolc, akár kilenc, sőt tíz napos is. Előre jósolni lehetetlen. Elmúltak az azonnali cégalapítási-cégbejegyzési műveletek –  ezek már a múlté, a gyorsan közösségi adószámot remélő Romániából érkező kft alapítók kárára.

 

Sokan nem voltak felkészülve,  - és tegyük hozzá, nem is lehettek felkészülve arra, hogy kft alapítás után a Cégbíróság elutasítja a cégbejegyzési kérelmüket olyan indokokra hivatkozva, amelyek korábban 2012 előtt ismeretlenek voltak. A szabályok ugyan ismertek egy ideje, de olyan korlátozásokat tartalmaznak, amelyek hosszú évekre visszamenőleg vizsgálják a kft alapításban résztvevők adójogi múltját – anno, akkor nem ismerhették ezeket a szabályokat, mert nem léteztek. Sokan nincsenek tisztában saját NAV-os adóregisztrációs státuszukkal – mert ma már ilyen is van.  Az új adóregisztrációs eljárás több burkolt eltiltási szabályt is életbe léptetett, ennek folyományaként több olyan beadványt elutasított a Cégbíróság, amelyet néhány héttel, hónappal korábban még akceptált volna. Ilyen ok volt, ha valakinek olyan cége volt, amelynek adószámát öt éven belül törölték.

Ha valaki kft alapításon töri a fejét, és van vállalkozói, gazdasági társasági előélete, feltétlenül tájékozódjon kft alapítás előtt, hogy nem-e esik „eltiltás” alá az Adózás rendjéről sz. 2003. évi XCII. tv. 24/C. §-a szerint, nézzen utána, kérjen állásfoglalást, hogy megfelel-e az adóregisztrációs eljárás feltételeinek vagy sem. Lehetőség van a NAV-tól igazolást kérni arra vonatkozóan, hogy nem áll fenn akadály a 24/C. (2) vonatkozóan. Az igazolás után csak akkor tagadható meg az adószám kiadása, ha közben negatív változás állt be az adózó jogállását tekintve. Ha a  NAV nem ad adószámot a cégnek, a Cégbíróság minden esetben elutasítja a kft alapítási kérelmet. A NAV határozata ellen van lehetőség kimentésre 8 napon belül, ennek elmulasztása jogvesztő, igazolási kérelemre nincs lehetőség.

Gálusz Gábor

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 


© 2010-2015. Minden jog fenntartva.  Gross Cégcsoport   e-mail: info@topcegalapitas.hu

Oldal tartalma: CÉGALAPÍTÁS 2015, kft alapítás, kft alapítása 2015, cegalapitas, bt alapítás, cégmódosítás, kft alapítás feltétele cégalapításkor, székhelyszolgáltatás Budapest, székhelyszolgálat Budapest, cégadásvételek koordinálásával foglalkozik a weblap. Cégalapítás székhellyel, székhelyszolgálat,ingyenes cégalapítás. Cégalapítás 12.900+ÁFA, Kft alapítás 12.900, Cégmódosítás 17.900 FT, illetve ingyen cégalapítás. MAGYARORSZÁG LEGLÁTOGATOTTABB CÉGELJÁRÁSI, CÉGALAPÍTÁSI OLDALA. Könyvelés vagy székhely választása esetén INGYEN CÉGALAPÍTÁS!